Resa till Göteborg

Det finns många sätt att ta sig till Göteborg. Här har vi samlat användbar information för dig som reser från andra delar av landet.

Tåg

SJ, Västtrafik, Öresundstågen, Tågab, NSB och MTR Express trafikerar Göteborgs centralstation med goda kommunikationer från Sveriges alla hörn, men också Oslo och Köpenhamn. Restiden med tåg från Oslo är strax under 4 timmar, Köpenhamn från cirka 3,5 timmar och Stockholm från cirka 3 timmar.

Alla tåg ankommer till Göteborgs centralstation som ligger mitt i centrum.

Buss

I anslutning till centralstationen ligger Nils Ericssonterminalen där långfärds- och expressbussar som Swebus, Nettbus och Bus4you kopplar samman Göteborg med andra större och mindre städer. Från både Oslo och Malmö tar det cirka 3,5 timmar, Stockholm 6,5 timmar och Köpenhamn 5 timmar till Göteborg. Terminalen trafikeras också av Västtrafiks bussar för resor i närområdet.

Flyg

Landvetter (GOT) ligger cirka 2 mil sydost om centrum och trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg.

Att ta sig till centrum från flygplatsen

Du tar dig smidigt till och från flygplatsen med Flygbussarna och restiden varierar mellan 25 och 30 minuter. Bussarna avgår direkt utanför terminalen och har ett stopp på Korsvägen vilket är precis framför Svenska Mässan. Slutstation är Nils Ericssonterminalen, vid centralstationen.

Självklart kan du även åka taxi eller hyra bil direkt på flygplatsen.